U bent hier

Beeldmanagement voor integrale dossiervoering

Tergooi

In Tergooi staat kwaliteit van zorg, als bijdrage aan de kwaliteit van leven van haar patiënten, centraal. De visie is dat de zorg altijd nóg beter kan. Daarvoor maakt Tergooi gebruik van moderne hulpmiddelen. Zoals het integrale digitale beeldendossier waarin, naast de verslaglegging en uitslagen, alle beelden, foto’s, Ecg’s, Echo’s, scopiebeelden, enz., gedigitaliseerd worden opgeslagen. Een speciaal systeem maakt het mogelijk dat actuele beelden snel zijn in te zien, vanuit het EPD en voorziet tevens in een kostenbesparende archivering van oudere beelden.

D&A heeft Tergooi ondersteund bij de selectie, aanschaf én implementatie van dit integrale beeldenbeheersysteem, doorgaans enterprise PACS genoemd. Bestaande papierstromen werden uitgefaseerd en één voor één zijn de verschillende aparte beeldmanagementsystemen gemigreerd naar het nieuwe systeem.

Florien Zuiderwijk, programmadirecteur Virtueel Ziekenhuis: "Dankzij de inzet en domeinkennis van D&A van zowel ZIS/EPD als de verschillende enterprise PACS-systemen, heeft Tergooi een grote stap vooruit kunnen zetten in kwaliteit van zorg."