U bent hier

Máxima Medisch Centrum klaar voor de toekomst met nieuw EPD

Máxima Medisch Centrum

Klaar voor de toekomst
Met het nieuwe systeem HiX van leverancier ChipSoft is MMC klaar voor belangrijke toekomstige ontwikkelingen. We zien steeds meer oudere patiënten met meerdere aandoeningen. Een goede samenwerking tussen de diverse medische vakgebieden is dan essentieel. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk informatie makkelijker te delen.

MMC werkt ook steeds intensiever samen met zorgaanbieders in de regio. Op termijn maakt het nieuwe systeem ook het onderling delen van informatie eenvoudiger. Bovendien bundelen we onze krachten, omdat we profiteren van ontwikkelingen in andere ziekenhuizen met hetzelfde systeem. Er worden steeds meer intelligente toepassingen bedacht die we sneller kunnen inzetten.

Intensieve voorbereiding
De overgang naar het nieuwe systeem is intensief voorbereid. Alle gegevens zijn automatisch van het oude systeem naar het nieuwe systeem HiX overgezet. Alle medewerkers zijn geschoold in het gebruik van het nieuwe systeem en superusers zijn geïnstrueerd om ondersteuning te bieden aan hun collega’s.
D&A medical group heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding en implementatie van HiX met standaard content bij MMC. In een duale rol met de interne programmamanager hebben wij het programmamanagement gevormd en ondersteuning geboden in de Quality Assurance rol. Verder heeft een ervaren D&A team samen met MMC en ChipSoft vormgegeven aan de domeinleiding EPD, domeinleiding ZIS (inclusief datawarehouse en zorgportaal), domeinleiding medicatiemanagement, domeinleiding techniek, domeinleiding radiologie, conversie, reviews, testen, opleidingscoördinatie en de livegang. Ook is D&A betrokken gebleven bij de nazorg dat in het teken staat van het inbedden van deze verandering in de organisatie en verdere stabilisatie.

Programmamanagers Merijn Mulders (MMC) en Suzanne van Bommel (D&A): “Het invoeren van een dergelijk systeem heeft veranderingen tot gevolg op elk niveau in de organisatie. Zo’n verandering vergt een behoorlijke inspanning van zorgverleners om het nieuwe systeem op te zetten en zich het eigen te maken. Om deze implementatie soepel te laten verlopen, zijn zorgverleners direct betrokken bij de inrichting van het systeem en het vormgeven van hieraan gerelateerde nieuwe werkprocessen.”

 

Van links naar rechts: Suzanne van Bommel (programmamanager D&A), Marten Kroese (lid raad van bestuur), Christianne Lennards (lid raad van bestuur), Jan Harm Zwaveling (voorzitter raad van bestuur), Merijn Mulders (programmamanager).