U bent hier

Projectmanagement implementatie EPD

Viecuri

VieCuri Medisch Centrum is eind oktober 2017 met succes overgestapt op HiX, het elektronische patiëntendossier van softwareleverancier ChipSoft. Met deze geïntegreerde werkomgeving beschikt VieCuri over nieuwe en toekomstbestendige toepassingsmogelijkheden. Vanuit D&A hebben wij mogen ondersteunen met het projectmanagement van de implementatie.

VieCuri werkte sinds 2015 met een elektronische patiëntendossier van softwareleverancier ChipSoft. Dit is nu vervangen door HiX. Hoewel deze overgang minder groot is dan de ingebruikname van een totaal nieuw EPD, blijft het toch een omvangrijke exercitie. Daarbij hebben ruim 2000 professionals een training gevolgd om het nieuwe systeem succesvol in gebruik te kunnen nemen.

VieCuri is tevreden over de implementatie van het vernieuwde elektronisch patiëntendossier. Sjoerd Kaarsenmaker, orthopedisch chirurg en lid van de ICT-stuurgroep: “We hebben in een prettige samenwerking een vernieuwd EPD neergezet, waarmee we zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de toekomst. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen we in een volgende stap overal en op ieder moment beschikken over alle relevante patiëntinformatie en registratiemogelijkheden.”