U bent hier

Selectie, programmamanagement en implementatie gezamenlijk EPD 4 ziekenhuizen

Ikazia, Maasstad, Spijkenisse Medisch Centrum, Van Weel-Bethesda

De vier samenwerkende ziekenhuizen binnen de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’ stappen over op één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (EPD). De coöperatie, bestaande uit het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum nemen HiX in gebruik, het EPD van ChipSoft. Het is de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen met één EPD-systeem gaan werken.

Het nieuwe EPD-systeem draagt bij aan het verbeteren van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid in de regio omdat de zorgverleners met het gezamenlijke EPD veel gemakkelijker en sneller kunnen samenwerken. Het maakt het mogelijk om efficiënter patiëntinformatie te delen, zowel met de ziekenhuizen onderling als met de ketenpartners, zoals huisartsen, apothekers en laboratoria.

Vanaf het begin heeft D&A begeleid en geadviseerd bij het selectietraject en de contract-onderhandelingen. Momenteel is D&A verantwoordelijk voor het overall programma-management van het regio EPD in de multibedrijven-inrichting van HiX. Dit betekent dat D&A een regierol heeft in de afstemming en aansluiting van:
• De deelprojecten zorgdossiers, zorglogistiek, ZIS, techniek, conversie, koppelingen, testen en opleiden
• De locatie implementatiemanagers die in elk ziekenhuis de organisatie voorbereiden en begeleiden bij de implementatie op betreffende locatie.
• Het programmabureau inclusief staffuncties voor opleidingen, testmanagement, projectcontrol, communicatie, inkoop en kwaliteit en informatieveiligheid.