U bent hier

Voorbereiding, Implementatie en Livegang HiX (Chipsoft)

Haga Ziekenhuis

Het HagaZiekenhuis is één van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland met onder meer een gerenommeerd Hartcentrum, een innovatief Spoedplein en hoog kwalitatieve kindzorg in de vorm van het Juliana Kinderziekenhuis. Ondanks haar specialisaties en haar eigenheid heeft het HagaZiekenhuis gekozen voor de implementatie van HiX standaard content, de modelinrichting van ChipSoft. Dit is zeker voor een ziekenhuis dat al gebruik maakte van een volledig digitaal ‘zelfbouw’ dossier, een ingrijpende keuze.

D&A medical group heeft het HagaZiekenhuis intensief begeleid in de voorbereiding, de implementatie en de live-gang. Een grote operatie, waarbij meer dan 400 ziekenhuismedewerkers intensief hebben samengewerkt in circa 70 werkgroepen.
Onze adviseurs zijn vanaf het prille begin betrokken geweest bij de HiX-uitrol, onder meer door de volgende diensten te leveren:

Voorbereiding:
  • Scopebepaling en scenarioplanning
  • Juridische en inhoudelijke ondersteuning bij de contractering
  • Voorbereiding op de implementatie, waaronder de inrichting van de programma-organisatie
Implementatie:
  • Advisering van / participatie in programmamanagementteam
  • Domeinleiding over ruim 20 werkgroepen in de domeinen Zorglogistiek en ZIS
  • Testmanagement
  • Ondersteuning bij conversie
Live-gang:
  • Algehele implementatiecoördinatie
  • Specifieke teamleiding voor de live-gang op de poliklinieken, rondom OK- en Opname, Radiologie en Apotheek 
 
D&A medical group heeft bijzonder prettig en professioneel samen kunnen werken met de medewerkers van het HagaZiekenhuis. Ook collega ziekenhuis Reinier de Graaf en leverancier ChipSoft hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit project tot een gezamenlijk succes te maken.

Arjan van Kooi, duaal programmamanager 
Arjan van Kooi: “ De vervanging van zo’n groot en complex zorgsysteem is voor een ziekenhuis een uniek project. Alle onderdelen van het zorgproces worden er door geraakt. En de uitkomst bepaalt voor jaren de inrichting van de zorg-ICT in ons ziekenhuis. Het is fijn om daarbij ondersteund te worden door een organisatie en professionals die hier vaker mee te maken hebben gehad. Zo konden we valkuilen vermijden en gebruik maken van de ervaringen van eerdere implementaties. Dit heeft in belangrijke mate bijgedragen aan een soepele overgang.”


Het Programmateam van het HagaZiekenhuis