U bent hier

Ervaren Consultant Digitale gegevensuitwisseling VIPP

Wil jij vanuit je expertise bijdragen aan het begeleiden van zorgorganisaties in hun zoektocht naar hoe ze effectief gegevens kunnen uitwisselen om zo de zorg te verbeteren? Wij leren je graag kennen! 

  

Wat ga je doen 

In Nederland worstelen zorgorganisaties nog steeds om effectief de gewenste gegevensuitwisseling met hun patiënt/cliënt en andere zorgorganisaties tot stand te brengen. Als consultant krijg jij energie van het begeleiden van zorgorganisaties in het maken en realiseren van een roadmap voor de realisatie van gegevensuitwisseling. Jij kijkt daarbij verder dan alleen gegevensuitwisseling als doel en denkt met de klant mee hoe het uitwisselen van gegevens en het gebruik van ontvangen gegevens goed ingebed kan worden in de dagelijkse zorgprocessen. Je vertaalt het zorgproces en wat er daarin is vastgelegd naar gestandaardiseerde informatieDaarnaast help je zorginstellingen bij de inrichting van hun architectuur en je ondersteunt bij het maken van keuzes voor de juiste applicaties en infrastructuur om de gegevens daadwerkelijk uit te kunnen wisselen. Privacy van de patiënt of cliënt spelen daarbij natuurlijk een belangrijke rol. Tot slot begeleid je de klant ook bij de implementatie van de standaarden in hun systemen en processen. Hoewel dit in eerste instantie een IT-project lijkt, zien wij dit ook als een verandertraject op het gebied van samenwerking tussen zorgpartners én met de patiënt/cliënt. 

Hier herken jij je in 

 • Je hebt een analytische blik, bent communicatief sterk en resultaatgericht.  
 • Je bent goed in het inventariseren van behoeften en wensen van de klant en draagt zorg voor verduidelijking en verdieping van de vraag. 
 • Je hebt ervaring als projectmanager en/of adviseur. 
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van verandertrajecten. 
 • Je hebt kennis van de diverse VIPP-programma’s.  
 • Je hebt een afgeronde WO of HBO opleiding (bij voorkeur in gezondheidswetenschappen, klinische informatica, zorgmanagement of bedrijfskunde). 
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. 

Dit zoek je in een baan

 • Veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren binnen je vakgebied. 
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden. 
 • Een kleurrijk en professioneel team dat garant staat voor een stevige, maar vernieuwende basis. 
 • Informele en collegiale werksfeer met zeer korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatief. 
 • Vrijheid om je werk zelf in te richten, we verwachten wel flexibiliteit. 
 • Marktconform salaris en bijkomende arbeidsvoorwaarden met collectieve bonusregeling. 
 • Reiskostenvergoeding of een leaseauto. 

Dit zijn wij 

Wij geloven dat we door inzet en optimalisatie van informatietechnologie een bijdrage kunnen leveren aan betere, meer toegankelijke en betaalbare zorg. “ – D&A 

D&A is een van de meest toonaangevende adviesbureaus op het gebied van digitale zorg in Nederland. In aansprekende klantomgevingen dragen wij continu bij aan de verbetering van zorgprocessen, zodat zorgverleners en patiënten er voordeel van hebben. D&A heeft niet alleen een uitstekende reputatie, maar is ook een fijne werkgever waar je met collega’s kunt spiegelen, kennis kunt delen en kan bijpraten.  

Solliciteer! 

Vul hieronder het formulier in!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het betreft geen functie die op ZZP-basis kan worden uitgevoerd. 

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx.