U bent hier

28 oktober: Webinar Gegevensuitwisseling

Op donderdag 28 oktober van 08.30 uur tot 09.30 uur verzorgt D&A een webinar over het succesvol implementeren van gegevensuitwisseling binnen zorginstellingen.

Gegevensuitwisseling is niet meer weg te denken uit het zorglandschap. Of het nu gaat om de relatie tussen de patiënt en de professional of tussen professionals onderling, er is altijd sprake van een behoefte aan informatie die de ene partij heeft vastgelegd en de andere partij nodig heeft.
​​​​​​​
D&A ondersteunt veel uitwisselingsprojecten voor zorginstellingen. Daarnaast zijn we ook actief zijn op de plaatsen waar het beleid wordt gemaakt. We werken voor onder meer VWS, Nictiz, VZVZ, Stichting MedMij en de Nederlandse ggz om de gegevensuitwisseling in de zorg op een hoger plan te brengen.

Het programma is als volgt:

  • Yoe Kwa (D&A) zal een inleidende schets van de landelijke ontwikkelingen geven.
  • Vervolgens zal Martijn van Avoort (D&A) bespreken met welke keuzes en technische uitdagingen zorginstellingen worden geconfronteerd bij het komen tot een zinvolle gegevensuitwisseling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitdagingen op het vlak van de infrastructuur en de applicaties die je gaat gebruiken.
  • Tot slot gaat Dave van Dijk (D&A) in gesprek met Dionne Beugels, programmamanager Online Services van de Alrijne Zorggroep over de consequenties van gegevensuitwisseling voor het zorgproces en voor (regionale) samenwerkingen.

Webinar voorzitter: Margon Tuinstra

Meekijken? Schrijf u hier gratis in.