U bent hier

VIPP-themabijeenkomst 13 november 2018

Op dinsdagmiddag 13 november organiseren wij een interactieve en leerzame VIPP themabijeenkomst bij D&A. Inleiders en sprekers uit de praktijk delen hun ervaringen in een gecombineerd programma voor de uitdagende VIPP doelstellingen A2/A3 en B2.

Er is aandacht voor de succesvolle pilot vooraankondiging medicatievoorschriften in het Vechtdal en de samenhang van het landelijke programma Medicatieproces met de VIPP-eisen om de recepten elektronisch te versturen naar de apotheek en het verstrekken van een actueel medicatieoverzicht bij ontslag.

Op het gebied van patiëntparticipatie bespreekt het HagaZiekenhuis hoe hun Zorgplatform patiëntgegevens vanuit eHealth-oplossingen (thuismetingen) en het EPD eenvoudig, veilig en gestructureerd uitwisselt tussen zorginstellingen en met de patiënten.

Tergooi geeft inzicht in hoe het VIPP programma bijdraagt aan de ambities van het virtuele ziekenhuis waar zorg vraaggericht dichterbij huis wordt gebracht.

En Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, werkt hard aan toegankelijkheid van digitale zorg. Hoe kun je rekening houden in het VIPP programma met juist de 1 miljoen mensen die moeite hebben met het gebruik van computers en internet, de 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en 29% van de volwassen Nederlanders die beperkte gezondheidsvaardigheden hebben?

Als je belangstelling hebt, zien we je aanmelding graag tegemoet. Mail naar: lisette.eeken@dnagroup.nl