U bent hier

Juni 2021 - De maand van het EPD

D&A is 20 jaar geleden gestart met het ontzorgen van zorginstellingen op het gebied van hun zorginformatisering. Vanaf het moment dat zorginstellingen zich gaan interesseren voor elektronische patiëntendossiers is D&A van de partij. Ons eerste grote EPD-project is bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Er volgen er nog vele.

De komende maand besteden we als aftrap van ons 4e lustrum extra aandacht aan onze dienstverlening en aan onze projecten op EPD-gebied. Is dat niet een beetje passé, het EPD? Nee, zeker niet! Het EPD is misschien wel meer dan ooit de motor voor het verlenen van continue, zinnige en toegankelijke zorg.

Veel ziekenhuizen komen nu in de optimalisatiefase van hun EPD. In een initiële implementatie moeten zorgorganisaties in een korte periode van 0 naar 100. Het realiseren van daadwerkelijke procesondersteuning blijkt weerbarstig. Ondanks dat iedere nieuwe versie meer mogelijkheden biedt, ervaren de zorgprofessionals nog onvoldoende dat het EPD hen echt ondersteunt.

Daarnaast transformeren we naar een hybride werkwijze waarbij zorg deels fysiek en deels op afstand wordt gedaan. Dit vereist optimale integratie van digitale zorg in de processen en werkomgeving (het EPD) van artsen en verpleegkundigen.

Volop uitdagingen dus. En volop redenen om u deze maand zowel op Linkedin als op deze website mee te nemen door de wereld van het EPD.

Een korte blik op onze EPD dienstverlening treft u hier aan.