U bent hier

Karin Zwager-Ankone

Karin Zwager-Ankone
Principal Consultant
T: 0418 575 860

Karin Zwager-Ankone is praktiserend kinderarts binnen de Saxenburgh Groep. Naast haar werk als medisch specialist is Karin sinds 2011 actief als medisch informatiemanager en intensief betrokken bij diverse informatiseringsprojecten zoals het  Elektronisch PatiëntenDossier en Elektronisch voorschrijven. Hierin heeft zij als ervaringsdeskundige een belangrijke rol gespeeld in de verhouding tussen ICT, ziekenhuisorganisatie en medisch specialisten.

Na haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialisatie tot kinderarts in Groningen is Karin gaan werken als algemeen kinderarts met als aandachtsgebieden diabetes, oncologie en MDL. Door haar gedrevenheid en haar analytische instelling is enkele jaren geleden haar belangstelling gewekt voor ICT binnen de gezondheidszorg. Informatisering is niet alleen een technische verandering, maar ook een proces dat breed gedragen moet worden binnen de organisatie. Door haar ervaring als medisch specialist en haar opgedane kennis van informatiesystemen en specifieke softwarepakketten is zij in staat om operationele vraagstukken te vertalen naar technische oplossingen en technische aspecten door te vertalen naar oplossingen die werken in de praktijk. Zij  fungeert als intermediair tussen medisch specialisten, management en ondersteunend personeel aan de ene kant en de ICT aan de andere kant.

Na een intensieve samenwerking met D&A in de afgelopen jaren is Karin begin 2015 gestart als Principal Consultant, naast haar werk als medisch specialist.