U bent hier

Yoe Kwa

Yoe Kwa
Principal Consultant
T: 0418 575 860

Yoe Kwa is afgestudeerd apotheker en is vervolgens beland in de zorg-ICT. Eerst aan de universiteit bij een vakgroep Medische Informatica, vervolgens bij softwarehuizen en adviesbureau’s die actief zijn in de zorg.

Hij is een zeer ervaren adviseur en project-/programmamanager met kennis en ervaring op onderwerpen als financiering en bekostiging, medicatieprocessen in de 1e en 2e lijnzorg, en basisregistraties.

Yoe is een gedreven en resultaatgerichte professional. Analytisch zeer sterk, kan snel tot de kern van de zaak doordringen en communiceert makkelijk op alle niveaus.
Door zijn achtergrond en kennis van zowel de organisatie van zorgverleners als de onderwerpen binnen de zorg-ICT heeft hij door de jaren heen bewezen veranderingsprocessen binnen zorg-organisaties in goede banen te kunnen leiden. Hij is onder andere betrokken geweest bij selectie en implementatietrajecten binnen ziekenhuizen, GGZ-instellingen en samenwerkingsverbanden van zorgverleners. Evenals bij (landelijke) implementatie trajecten die vanuit de overheid en koepelorganisaties worden geïnitieerd. Bijvoorbeeld de invoering van DBC’s en DOT, en het landelijk schakelpunt (LSP).
Daarnaast heeft hij diverse adviesopdrachten uitgevoerd rond (strategisch) vraagstukken op het gebied van informatievoorziening.