U bent hier

Nieuwsoverzicht

09-04-2019 | Eind vorig jaar heeft minister Bruins in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat hij het digitaal uitwisselen van patiëntgegevens wettelijk verplicht gaat stellen. Een van de processen waar dit voor gaat gelden, is het medicatieproces. Dit moet leiden tot meer medicatieveiligheid.
08-04-2019 | In België zijn zorginstellingen in volle transitie. Het herorganiseren van zorgprocessen in functie van nieuwe financieringsmodellen. Het realiseren van een verdere digitalisering van de gezondheidszorg. Het organiseren van gegevensuitwisseling tussen partners in nieuwe netwerkstructuren.
10-01-2019 | De GGZ heeft sinds november 2018 een eigen VIPP-regeling. Deze moet ervoor zorgen dat ggz-instellingen de digitale toegang van patiënten tot hun gezondheidsgegevens vergemakkelijken.
07-01-2019 | Afgelopen najaar hebben VZVZ en Volgjezorg huisartsen ondersteund tijdens de griepprikperiode met het vragen van toestemming aan patiënten voor het delen van hun medische gegevens. Want digitale gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders heeft veel praktische voordelen. Het mag uiteraard alleen als de patiënt daar zelf toestemming voor geeft.
14-12-2018 | Met een symbolische druk op de knop is Rijnstate vandaag succesvol overgestapt naar HiX, een vernieuwde versie van het digitale ziekenhuisinformatiesysteem van leverancier ChipSoft. Hiermee is het ziekenhuis klaar voor de toekomst. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken.
15-11-2018 | 14 november jl. startte officieel de begeleiding van Ziekenhuis Rivierenland door D&A bij de implementatie van ChipSoft HiX als nieuw EPD. Vanuit D&A brengen we een ervaren team aan boord bij Ziekenhuis Rivierenland om in minder dan een jaar live te gaan met HiX.
02-11-2018 | Vandaag is Isala met al haar locaties overgestapt op één nieuw gezamenlijk elektronisch patiëntendossier. Met de invoering van één patiëntendossier voor alle locaties wil Isala de kwaliteit en veiligheid van haar zorg nog beter maken en de patiënt centraal stellen.
31-10-2018 | De recent gepubliceerde VIPP GGZ regeling geeft een impuls aan de eigen regie van de patiënt, de uitwisseling van gegevens tussen patiënt en professional, het vergroten van de medicatieveiligheid en het gebruik van eHealth.
23-10-2018 | Het IJsselland Ziekenhuis heeft vrijdag 19 oktober jl. succesvol het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX in gebruik genomen. Na een leuke act van een jongleur en onder het toeziend oog van veel medewerkers, patiënten en groene, rode, paarse en blauwe shirtjes vond de traditionele druk op de knop plaats.
20-09-2018 | D&A presenteert haar visie en aanpak op het Beelden-EPD tijdens de Sectra klantendag 2018. Is het u al gelukt een ziekenhuisbreed geïntegreerd patiëntenbeeld te realiseren? Bent u al 'in control'?

Pagina's