U bent hier

Nieuwsoverzicht

11-10-2019 | Met een symbolische druk op de knop heeft Ziekenhuis Rivierenland vandaag het integrale ziekenhuisinformatiesysteem en EPD HiX van ChipSoft in gebruik genomen. Hiermee zet het ziekenhuis een grote stap in de digitalisering van de zorgprocessen. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken. Ook patiënten worden middels het patiëntenportaal digitaal betrokken bij het ziekenhuis.
30-09-2019 | Wil jij vanuit je expertise bijdragen aan betrouwbare en veilige informatie-uitwisseling tussen patiënt en zorgverlener, en zorgverleners onderling? Lees dan even verder.
30-07-2019 | De wereld van medische laboratoria is sterk in beweging en steeds meer afhankelijk van ICT. Het goed functioneel inrichten en beheren van uw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) is daarbij van groot belang. Als partner in digitalisering van zorg maakt D&A medical group met een enthousiast team van LIS specialisten uw Lab ICT dagelijks beter.
30-07-2019 | Verheugd zijn wij dat onze directeur Ann Ouvry haar bijdrage heeft mogen leveren aan de totstandkoming van het nieuwe boek van Felix Kreier, OLVG en Iris Verberk, Maasstadziekenhuis, ‘De dokter en digitalisering’.
20-06-2019 | D&A heeft Noordwest Ziekenhuisgroep geholpen een integraal beeld te krijgen van lopende stimuleringsprogramma’s en transformatiemiddelen die van toepassing zijn voor het ziekenhuis in het kader van eHealth en innovatie.
16-05-2019 | 107 ggz-instellingen hebben zich aangemeld voor de VIPP GGZ-regeling. Het programmamanagement van deze regeling is in handen van GGZ Nederland. D&A ondersteunt GGZ Nederland in dit programma door de inzet van de programmamanager, de programmasecretaris en twee experts op gebied van medicatieproces, zib’s en MedMij.
29-04-2019 | Afgelopen vrijdag mocht onze collega Tamara Moll een presentatie geven bij de lancering van de tweede druk van het 'Handboek Compliance in de Zorg'.
23-04-2019 | Het MCL heeft recent met goed gevolg de A3 en B2 VIPP-audits doorlopen. MCL werkt samen met D&A vanuit een ziekenhuisbrede digitale strategie aan de realisatie van de VIPP normen.
09-04-2019 | Eind vorig jaar heeft minister Bruins in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat hij het digitaal uitwisselen van patiëntgegevens wettelijk verplicht gaat stellen. Een van de processen waar dit voor gaat gelden, is het medicatieproces. Dit moet leiden tot meer medicatieveiligheid.
08-04-2019 | In België zijn zorginstellingen in volle transitie. Het herorganiseren van zorgprocessen in functie van nieuwe financieringsmodellen. Het realiseren van een verdere digitalisering van de gezondheidszorg. Het organiseren van gegevensuitwisseling tussen partners in nieuwe netwerkstructuren.

Pagina's