U bent hier

Nieuwsoverzicht

22-06-2018 | Het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van Noordwest Ziekenhuisgroep is ‘live’. Vrijdag 22 juni 2018 stond op de locaties Alkmaar en Den Helder stipt om 13:00 uur een lid van de cliëntenraad klaar om een ferme druk op de rode knop te geven. Daarmee gaven ze het startsein voor ingebruikname van het nieuwe EPD.
22-06-2018 | Op dinsdag 19 juni jl. vond de D&A themabijeenkomst 'Transitie naar ChipSoft HiX standaard content' plaats. Het aantal geïnteresseerden voor deze bijeenkomst was hoog. De kennissessie bood een inkijk bij zorginstellingen waar deze transitie al heeft plaatsgevonden. Waardevolle ervaringen en nuttige tips zijn gedeeld.
01-06-2018 | Gouda/Waardenburg, 1 juni 2018 – Centric Healthcare Professionals en D&A medical group starten een samenwerking gericht op EPD-dienstverlening. Door de samenwerking aan te gaan, bieden Centric en D&A zorginstellingen een completere portfolio van specialistische dienstverlening aan onder het motto: When great minds work together.
24-05-2018 | Op vrijdag 1 juni a.s. is D&A aanwezig op de Epic UGM te Groningen.
08-05-2018 | Máxima Medisch Centrum is eind 2017 met succes overgestapt van EZIS op ChipSoft HiX standaard content. Hier ging een voor de hele organisatie zeer intensief maar ook spannend traject van ruim een jaar aan vooraf. Met als finale een voorspoedige livegang zonder al te veel problemen!
26-04-2018 | Het Landelijk Schakelpunt (LSP) wordt steeds vaker gebruikt en het aantal aangesloten zorgverleners neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van beheerder VZVZ, zorgaanbieders en Zorgverzekeraars Nederland. Als D&A zijn we nauw betrokken bij de activiteiten van VZVZ o.a. om meer huisartsen aan te sluiten op het LSP en meer gebruik te maken van het LSP.
26-04-2018 | Vanuit ons werk bij GGZ Nederland voor de VIPP GGZ-regeling zijn we actief betrokken bij zorgpartijen die met principes komen voor goede invulling van het PGO. Tijdens de Weekonnect zijn deze ‘PGO principes’ opgesteld. De principes moeten ondersteunen dat er niet alleen een persoonlijke gezondheidsomgeving is, maar dat deze ook goed gevuld raakt.
17-04-2018 | Vandaag met Noordwest Ziekenhuisgroep met veel energie bezig met de 1e integrale EPD test van Chipsoft HiX. Samen op weg naar de livegang op 22 juni a.s.
12-04-2018 | D&A heeft de ziekenhuizen Zuidoost-Brabant sinds medio 2015 begeleid bij de realisatie van de XDS-infrastructuur voor medische informatie-uitwisseling tussen de ziekenhuizen (toen nog BUZZ).
03-04-2018 | Omdat wij constateren dat veel ziekenhuizen problemen ondervinden met de uitvoering van de doelstellingen voor “patiënt & medicatie – VIPP B1”, hebben we een focusbijeenkomst georganiseerd bij D&A. Ann Ouvry, directeur van D&A, merkt dat veel instellingen zoekend zijn. Hoe moet de B1 regeling worden geïnterpreteerd?

Pagina's