U bent hier

Nieuwsoverzicht

15-11-2018 | 14 november jl. startte officieel de begeleiding van Ziekenhuis Rivierenland door D&A bij de implementatie van ChipSoft HiX als nieuw EPD. Vanuit D&A brengen we een ervaren team aan boord bij Ziekenhuis Rivierenland om in minder dan een jaar live te gaan met HiX.
02-11-2018 | Vandaag is Isala met al haar locaties overgestapt op één nieuw gezamenlijk elektronisch patiëntendossier. Met de invoering van één patiëntendossier voor alle locaties wil Isala de kwaliteit en veiligheid van haar zorg nog beter maken en de patiënt centraal stellen.
31-10-2018 | De recent gepubliceerde VIPP GGZ regeling geeft een impuls aan de eigen regie van de patiënt, de uitwisseling van gegevens tussen patiënt en professional, het vergroten van de medicatieveiligheid en het gebruik van eHealth.
23-10-2018 | Het IJsselland Ziekenhuis heeft vrijdag 19 oktober jl. succesvol het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX in gebruik genomen. Na een leuke act van een jongleur en onder het toeziend oog van veel medewerkers, patiënten en groene, rode, paarse en blauwe shirtjes vond de traditionele druk op de knop plaats.
20-09-2018 | D&A presenteert haar visie en aanpak op het Beelden-EPD tijdens de Sectra klantendag 2018. Is het u al gelukt een ziekenhuisbreed geïntegreerd patiëntenbeeld te realiseren? Bent u al 'in control'?
14-09-2018 | Minister Bruins is er helder over, halverwege de looptijd van het programma: “Ziekenhuizen gaan VIPP deadlines halen.” Omdat het een resultaatverplichting betreft, gaat het om het daadwerkelijk delen van informatie met de patiënt en met andere zorgverleners. Zo krijgen patiënten meer regie over het eigen zorgproces.
16-07-2018 | Op 12 juli heeft in Isala de eerste integrale testdag succesvol plaatsgevonden. Dit ter voorbereiding op de Go-Live van het nieuwe HiX elektronisch patiëntendossier op 2 november. Tientallen toekomstige eindgebruikers hebben HiX getest of het naar wens is ingericht en aansluit bij de werkprocessen van het ziekenhuis.
05-07-2018 | Recent is de polikliniek oogheelkunde van het Elkerliek live gegaan met FORUM, een oogheelkundige beeldenbank (archief) en specialistische viewer van leverancier ZEISS voor het beoordelen en analyseren van oogheelkunde beeld- en functieonderzoeken.
28-06-2018 | Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is positief beoordeeld op de eindassessments van het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) doelstellingen A1 en B1.Dit betekent dat de patiënt delen van zijn of haar medisch dossier waaronder de correspondentie, labuitslagen en radiologieverslagen via het patiëntenportaal kan inzien.
22-06-2018 | Het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van Noordwest Ziekenhuisgroep is ‘live’. Vrijdag 22 juni 2018 stond op de locaties Alkmaar en Den Helder stipt om 13:00 uur een lid van de cliëntenraad klaar om een ferme druk op de rode knop te geven. Daarmee gaven ze het startsein voor ingebruikname van het nieuwe EPD.

Pagina's