U bent hier

Nieuwsoverzicht

04-12-2020 | Allereerst de felicitaties voor Rijndam met een impactvolle livegang met HiX. Wij zijn bij D&A enorm trots hoe we met alle partijen de schouders eronder hebben gezet. Het traject heeft veel van iedereen gevraagd. Werkgroepen die door corona kleiner en intensiever waren. Alle medewerkers van RIjndam op locatie opgeleid, terwijl we alle maatregelen in acht namen.
26-11-2020 | De revalidatie instelling Basalt heeft, in samenwerking met collega instelling Rijndam, vandaag een belangrijke stap gezet met het in gebruik nemen van HiX Standaard Content.
23-07-2020 | De effecten van de COVID crisis zijn nog steeds merkbaar. De zorg voor thuiswonende cliënten en hun mantelzorgers kan nog steeds niet optimaal op locatie worden aangeboden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakt het mogelijk voor 1500 extra zorgorganisaties om gesubsidieerd te investeren in zorg op afstand.
25-03-2020 | D&A medical group adviseert en begeleidt organisaties in de gezondheidszorg bij het ontwikkelen van een digitale strategie en de slimme toepassing van informatie en digitale technologieën in het zorgproces. Al vele jaren zijn zij een betrouwbare partner voor vele zorginstellingen.
18-03-2020 | Op dinsdagmiddag 27 januari organiseerde D&A een middag met als onderwerp PGO vs Portaal. Het onderwerp leeft, want het animo is zo groot vanuit ggz, ziekenhuizen, zelfstandige klinieken, maar ook van VZVZ, de NVZ en een zorgverzekeraar, dat we uitweken naar de La Place aan de A2.
13-03-2020 | We kunnen er niet meer omheen: het coronavirus. Vanuit D&A medical group houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten. Wij volgen de officiële richtlijnen en proberen hier zo duidelijk mogelijk over te communiceren met onze medewerkers.
03-03-2020 | Vanaf deze week kunnen zorginstellingen zich inschrijven voor de VIPP 5-regeling. De aanvraagperiode loopt tot 30 april, dus instellingen zullen snel moeten afwegen of ze meedoen aan VIPP 5 en voor welke modules ze zich inschrijven. Voorafgaand aan de inschrijving is een startmeting verplicht, vergeet niet om deze in te vullen.
11-02-2020 | Op dinsdag 11 februari is VIPP 5 gepubliceerd. VIPP 5 is een subsidieregeling voor zorgaanbieders van medisch specialistische en audiologische zorg. Het is de vijfde regeling waarmee het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) digitale gegevensuitwisseling stimuleert.
10-02-2020 | Zorgverleners zijn meer tevreden over het EPD als er efficiënter gebruik van kan worden gemaakt. Het efficiënt gebruik van het EPD levert veel op: de afname van administratieve lasten, de verbetering van kwaliteit en veiligheid van zorg, tijdwinst en dús meer tijd voor de patiënt.
11-10-2019 | Met een symbolische druk op de knop heeft Ziekenhuis Rivierenland vandaag het integrale ziekenhuisinformatiesysteem en EPD HiX van ChipSoft in gebruik genomen. Hiermee zet het ziekenhuis een grote stap in de digitalisering van de zorgprocessen. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken. Ook patiënten worden middels het patiëntenportaal digitaal betrokken bij het ziekenhuis.

Pagina's