U bent hier

Erasmus MC start fase Platina van de HiX- implementatie

Zorgverleners zijn meer tevreden over het EPD als er efficiënter gebruik van kan worden gemaakt. Het efficiënt gebruik van het EPD levert veel op: de afname van administratieve lasten, de verbetering van kwaliteit en veiligheid van zorg, tijdwinst en dús meer tijd voor de patiënt. Bij beter gebruik zien we tevens een hogere kwaliteit van data, waardoor vastgelegde gegevens beter benut kunnen worden. Hierdoor kunnen zorgverleners waardevolle inzichten verkrijgen uit de data die is vastgelegd in het EPD.

In 2019 heeft Erasmus MC samen met onderzoeksbureau KLAS, the Arch Collaborative, onderzoek gedaan naar de tevredenheid en het gebruik van het EPD. Tijdens fase Platina van de implementatie van HiX in het Erasmus MC worden de uitkomsten van dit onderzoek ingezet om het gebruik van HiX door zorgverleners te verbeteren. Dit wordt gerealiseerd door het geven van trainingen en het personaliseren en optimaliseren van de EPD- inrichting.

Het doel van dit traject is een grotere gebruikerstevredenheid binnen het ziekenhuis, een efficiëntere manier van werken en het beter registreren en gebruiken van data. Daarnaast worden een aantal functionaliteiten verder en breder geïmplementeerd, zoals de digitale diensten voor patiënten en het verder benutten van het patiëntenportaal en het datawarehouse.

De Platina fase van de implementatie wordt volgens een "agile/scrum"- aanpak vormgegeven. Hierin worden in korte sprints, in een interactieve samenwerking tussen zorgprofessionals en HiX- specialisten, de gewenste verbeteringen gerealiseerd.

"Na de implementatie van HiX en een grote verhuizing ligt nu de focus op verbeteren van het werken met HiX; betere dossiervoering, meer efficiëntie voor zorgprofessionals, hergebruik van gegevens ter behoeve van onderzoek en de voorbereiding om gegevens regionaal uit te wisselen. Voor de patiënt is meer regie op het zorgproces mogelijk door nieuwe digitale diensten." aldus Ingrid van Soest, programmamanager van dit programma.
"Mooi om vanuit D&A medical group het grootste ziekenhuis van Nederland te mogen ondersteunen in dit proces!”