U bent hier

Fase Platina van het EPD-traject binnen het Erasmus MC: De optimalisatie van het EPD gebruik.

Met het ondertekenen van het ChipSoft HiX contract, een aantal jaren geleden, startte het Erasmus Medisch Centrum met een grootschalig project opgeknipt in 3 fases; Zilver, Goud en Platina. Tijdens fase Zilver werd HiX 6.1 geïmplementeerd. Gedurende fase Goud zijn uitbreidende modules geïmplementeerd, waaronder radiotherapie. Erasmus MC zit nu in fase Platina; het optimalisatieproject van het EPD.

Erasmus MC werkt samen met Registratie aan de Bron om de kwaliteit van registraties te verbeteren. De vraag die hierin centraal staat is: In hoeverre draagt de tevredenheid in het gebruik van het EPD bij aan goede registraties? In 2019 heeft het Erasmus MC een onderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau KLAS dat zich wereldwijd gespecialiseerd heeft in het meten van tevredenheid bij EPD gebruikers. Kort samengevat concludeerde KLAS dat er nog veel verbeterpotentieel was op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid van de software, de kennis van het EPD onder zorgprofessionals en het gebruik van het EPD binnen het gehele ziekenhuis. Lees hier het gehele bericht.

Fase Platina

Deze conclusies vormde de basis voor de inrichting van fase Platina; het EPD optimalisatietraject. Ingrid van Soest van D&A voert het programmamanagement uit. Het traject is verdeeld over 3 sporen:

  • Spoor 1 Gebruikers: Verhogen van de tevredenheid bij gebruikers door kennis te vergroten en basis inrichting te optimaliseren.
  • Spoor 2 Organisatie: Realiseren van de circa 15 projecten uit fase Zilver en Goud die niet zijn afgerond, gestaakt of gestopt.
  • Spoor 3 Software: Upgraden van HiX naar volgende versie met verbeterde functionaliteiten.

"Naast dat we zien dat er beter geregistreerd wordt, zien we bovenal een enorme toename van de kennis van het EPD en stijging van de tevredenheid in het werken er mee. Als bijvangst blijkt dat door beter te registreren er ook beter (meer) gefactureerd wordt en daarmee draagt dit spoor onverwachts bij aan het batenprogramma dat onderdeel is van het Platina traject." stelt Ingrid. 
(NB: in een UMC zijn artsen in loondienst en voor hun inkomen minder afhankelijk van geleverde zorg, waardoor juist registreren en factureren hier minder leeft onder artsen dan in een algemeen ziekenhuis).

Online Verdiepingssessie door Registratie aan de Bron

In de online verdiepingssessie van Registratie aan de Bron vertellen mensen uit het Erasmus MC over Spoor 1.

Wanneer:           25 februari 2021

Tijdstip:               15.30 – 16.30 uur

In de online sessie spreken:

  • Jan Jaap Visser, CMIO van het Erasmus MC.
  • Nathalie Kaiser, zij leidt een van de optimalisatie teams en doet tevens een 1-meting van het KLAS onderzoek om impact van spoor 1 inzichtelijk te maken.
  • Marij Dinkelman, uroloog en ambassadeur van het optimalisatie traject.

Aanmelden?!

https://www.aanmelder.nl/122572/subscribe?survey_id=118406&new=True