U bent hier

Knallende Kick-off inrichting nieuw EPD Isala

NIEUW EPD | Zeshonderd EPD-toppers kwamen 9 januari bij elkaar in het event center Lumen om de inrichtingsfase van het nieuwe EPD op wervelende wijze af te trappen.

​En daar zijn ze meer dan in geslaagd. Gedurende de hele bijeenkomst is er sprake van een opgetogen sfeer. De EPD-ers staan te trappelen om te beginnen met het inrichten van het nieuwe EPD. Dat blijkt ook later uit de reacties, wanneer dagvoorzitter Willem Gunneman met de microfoon de zaal ingaat. 'We hebben het er al veel over gehad, het mag nu ook wel beginnen', zegt een van de aanwezigen.

Taakgroepleden, projectleiders en proceseigenaren van de EPD-werkstromen, aspectgroepleden en leden van het programmamanagement EPD. Allemaal Isalanders die dit jaar betrokken zijn bij de introductie van één geïntegreerd EPD. Ze hebben een flinke klus te klaren maar realiseren zich tegelijkertijd: zoiets maak je maar één keer in je leven mee. Ook CMIO Jeroen Dijkstra en CNIO Frida van de Klippe, voorzitter van de EPD-stuurgroep Hans de Boer, bestuursvoorzitter Rob Dillmann en Raad van Bestuur-leden Ina Kuper en Roel Venema zijn er bij om dit bijzondere moment te markeren.

Are you ready?
Onder begeleiding van vrolijke pianoklanken stappen alle EPD-toppers de zaal in. Bij binnenkomst worden ze doorverwezen naar een tafeltje met een gekleurde ballon. Dit is de taakgroep waar ze het komende jaar intensief mee samen zullen werken. Een mooie gelegenheid om kennis te maken. Na een gezellige aanvang zorgt een knallend introductiefilmpje over één geïntegreerd EPD voor de nodige dynamiek. "Are you ready?", klinkt het uit de speakers. CMIO Jeroen Dijksta en CNIO Frida van de Klippe in elk geval. Zij lichten op het podium een en ander toe en benadrukken nog maar eens de voordelen waar we straks met z'n allen de vruchten van plukken. Jeroen: 'Een systeem waar we specifieke informatie één keer hoeven in te voeren en we allemaal bij kunnen.'

Hans de Boer doorloopt het programma van het aankomende jaar. 'Eén geïntegreerd EPD, waarmee we goede zorg voor onze patiënten kunnen leveren. Daar doen we het voor! Dat bestaat weliswaar uit standaard content maar daar kunnen we pas echt goed mee werken als we het inrichten met wat we nodig hebben. Als we dat doen, wordt het een groot succes. Iets om met veel plezier naar uit kijken!' Iets wat Frida van de Klippe nog extra wil onderstrepen: 'Vergeet vooral niet te genieten van dit hele proces. Ik zelf heb nu al goede vrienden aan het EPD overgehouden in elk geval.'

Tips
Voor de gelegenheid zijn ook een aantal deskundigen uitgenodigd. Victor van der Hoeven vertegenwoordigt HiX-leverancier Chipsoft en benoemt dat de standaard content enorm kan gaan ondersteunen in de werkprocessen. Jan-Christiaan Huijsman heeft als programmamanager EPD bij onder andere het Albert Schweitzer ziekenhuis het hele proces al meegemaakt. Zijn voornaamste tip: 'Houd deze energie vast en betrek zoveel mogelijk mensen uit je hele organisatie bij het project. Het wordt een fantastische maar ook helse rit en je zult iedereen nodig hebben. Vergeet vooral ook niet na te denken over hoe verder na 2 november, na de go-live. Want je staat op een berg, maar dan begint de afdaling.' CMIO Iris Verberk van het Maasstad Ziekenhuis is er bij via Skype. Helaas hapert de verbinding nogal. Toch weet ze zelfs dan nog haar enthousiasme over het nieuwe EPD over te brengen.

Aan de slag
Tijdens de muzikale afronding van Willem Gunneman gaan de voetjes nog even van de vloer en dan zoekt iedereen weer zijn eigen ballon en groepje op om verder kennis te maken en nog een leuke foto-opdracht met elkaar uit te voeren. Na deze meer dan geslaagde kick-off gaan vanaf nu elke donderdag taakgroepen keihard aan het werk met het inrichten van het systeem.

Trots dat we als D&A deelnemen aan deze reis richting 2 november.