U bent hier

MCL live met Epic 2017

Medisch Centrum Leeuwarden heeft de eerste grote Epic upgrade uitgevoerd. In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november is de upgrade van Epic versie 2015 naar 2017 soepel verlopen. Er is hard gewerkt door het techniek-, EPD- en BI-team, met ondersteuning van Epic, om de upgrade binnen een downtime van 3 uur te realiseren. Dit was krap, maar de afdelingen konden op tijd en zonder grote problemen weer gebruik maken van Epic.

Gedurende de voorbereidingstijd van circa 5 maanden heeft D&A ondersteund als projectleider van de Epic 2017 upgrade. We hebben bijgedragen met een gestructureerde aanpak, de benodigde inzet en activiteiten gerealiseerd, commitment in de organisatie tot stand gebracht en de voortgang bewaakt. MCL heeft zelf veel kennis en kunde ingezet met inhoudelijke testers, technici en applicatiespecialisten.

Voorafgaand aan het upgradeproces heeft D&A een herbruikbare beoordelingsmatrix ontwikkeld waarmee onder andere Nova notes (Epic release tickets) te prioriteren zijn. Met deze beoordelingsmatrix is het mogelijk om de voor MCL belangrijke doelstellingen te wegen met standaard criteria zoals patiëntveiligheid, efficiëncy, impact en kosten/baten van bouw, implementatie en training. Daarnaast is het mogelijk om op basis van wegingsfactoren in de beoordelingsmatrix een gedegen (capaciteits)planning op te stellen.

Met deze aanpak en methodiek is duidelijk welke nieuwe functionaliteiten aansluiten bij de doorontwikkelingsvisie van MCL en/of oplossingen bieden voor specifieke problematiek binnen MCL.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.