U bent hier

OLVG - ondersteuning van de EPD-dienst

Onze collega Dave van Dijk is recent gestart als ad interim afdelingshoofd van het Epic Admin-team binnen de EPD-dienst van het OLVG in Amsterdam.

Vanuit de EPD-dienst wordt, in nauwe samenwerking met zorgmedewerkers, ondersteuning gegeven aan het primaire proces en gewerkt aan digitale transformatie voor patiënten en zorgverleners. De dienst is volop bezig met thema’s als registratievermindering, netwerkzorg en patiëntparticipatie. 

D&A en het OLVG gaan al jaren terug. In 2007 verzorgde D&A haar eerste EPD advies- en selectietraject bij het toenmalige Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, na eerder vooral naam te hebben gemaakt met medicatie en beeldmanagement. Een bijzondere tijd in onze geschiedenis en niet alleen in die van ons: heel zorg-ICT Nederland keek mee over onze schouders. Het Sint Lucas Andreas was tenslotte een van de eerste EPIC klanten in Europa. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werd samen met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis,het huidige OLVG, we hebben elkaar gelukkig niet uit het oog verloren. In 2014-2015 hebben we de gezamenlijke EPIC implementatie van de fusiepartners Sint Lucas Andreas en het OLVG begeleid.