U bent hier

Oogheelkunde Elkerliek live met nieuw beeldmanagement en geoptimaliseerde werkplekken

Recent is de polikliniek oogheelkunde van het Elkerliek live gegaan met FORUM, een oogheelkundige beeldenbank (archief) en specialistische viewer van leverancier ZEISS voor het beoordelen en analyseren van oogheelkunde beeld- en functieonderzoeken.
Met de implementatie van FORUM zijn alle beeldvormende modaliteiten (meetapparatuur) van de polikliniek oogheelkunde voortaan met werklijsten gekoppeld aan FORUM en worden relevante beeld- en functie onderzoeken voortaan via DICOM op één centrale plek opgeslagen.
Ook historische onderzoeken zijn overgezet naar het nieuwe oogheelkundige beeldenarchief. Beeld- en functieonderzoeken zijn hiermee op elke oogheelkundige werkplek beschikbaar. Naast de ingebruikname van FORUM zijn 48 werkplekken op beide locaties geheel vernieuwd en voorzien van de laatste hardware en software.

Vanuit D&A hebben wij bijgedragen met projectmanagement voor de implementatie van FORUM. Ook heeft D&A advies en begeleiding geboden bij de inrichting van FORUM, het ontwerp van gegevens- en applicatiekoppelingen, datamigratie, testen, organisatie go live en nazorg.