U bent hier

Rijnstate succesvol over op HiX

Met een symbolische druk op de knop is Rijnstate vandaag succesvol overgestapt naar HiX, een vernieuwde versie van het digitale ziekenhuisinformatiesysteem van leverancier ChipSoft. Hiermee is het ziekenhuis klaar voor de toekomst. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken.

Zorgvuldige voorbereiding
Hans Schoo, lid Raad van Bestuur Rijnstate: “De overgang naar een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem was een gigantische klus. Honderden collega’s in Arnhem, Velp en Zevenaar werkten maandenlang aan de inrichting van HiX. En ruim 4.800 artsen, verpleegkundigen, polikliniekmedewerkers en andere medewerkers zijn opgeleid om met dit systeem te leren werken. Ik ben erg trots op de inzet en betrokkenheid die iedereen heeft getoond.”

Mijn Rijnstate ook vernieuwd
Ook Mijn Rijnstate, de beveiligde website voor patiënten, is vernieuwd. Vanaf 14 december ziet de omgeving er anders uit en zijn er extra mogelijkheden toegevoegd. Alle patiëntgegevens staan inmiddels in de vernieuwde omgeving.

Toekomstbestendig met HiX
Met HiX is Rijnstate klaar voor de toekomst. Het systeem biedt een totaaloplossing voor dossiervoering, workflowondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Bovendien maakt HiX veilige gegevensuitwisseling mogelijk tussen zorginstellingen en betrekt het patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners altijd en overal beschikken over patiëntinformatie en registratiemogelijkheden.

Rol D&A
Ruim anderhalf jaar geleden mochten wij als D&A starten bij Rijnstate om de vastgestelde strategische doelen te vertalen naar EPD-ambities passend bij het digitale ziekenhuis. Parallel zijn we gestart met de voorbereidingen op de implementatie. Want de implementatie van een geïntegreerd EPD is een complex en omvangrijk project met een grote impact op de zorg- en de zorgondersteunende processen. Centraal in de aanpak en ondersteuning van D&A tijdens de implementatie stond dan ook een op het zorgproces gebaseerde programmastructuur. Zo organiseerden we een grote betrokkenheid van artsen en verpleegkundigen in dit verandertraject.

Naast een deugdelijk functionerende governance op verschillende niveaus hebben we met een uitgebalanceerd team van kennisdragers toegewerkt naar deze livegang. D&A ondersteunde de reviewsessies aan de hand van heldere inrichtingsbesluiten. Wij hebben een gedegen aanpak ingebracht voor testen, opleiden en de livegang en boden grondige kennis van en ervaring met infrastructuureisen, conversie en koppelingen. Tenslotte hebben we ruim aandacht besteed aan risicobeheersing met behulp van de D&A risicokaart en go-live assessments.
Rollen die we hebben vervuld in deze HiX implementatie: programmamanager en programmaondersteuning, inhoudelijk adviseur HiX, implementatiemanager, domeinleider techniek, domeinleider basisdossier, coördinator opleidingen, coördinator testen en projectmanager koppelingen.