U bent hier

VZVZ helpt 67 huisartspraktijken met opt-in bij griepprik

Jaarlijks krijgen zo’n 1,7 miljoen Nederlanders een griepprik bij de huisarts. De ideale gelegenheid voor patiënten om aan hun huisarts toestemming te geven hun medische gegevens voor uitwisseling beschikbaar te maken. In 67 praktijken heeft daarbij VZVZ geholpen. Conclusie is dat duizenden patiënten in de risicogroepen nu de zekerheid hebben dat hun actuele medische gegevens te raadplegen zijn op het moment dat dat nodig is.

De griepprik is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder en mensen of kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Zij krijgen een uitnodiging van hun huisarts voor de jaarlijkse griepprik. Het is juist deze groep voor wie het uitwisselen van medische gegevens belangrijk kan zijn. Campagneleider Rob Geleijnse (VZVZ): “De gelegenheid is ideaal, want juist de mensen voor wie uitwisseling belangrijk is komen dan even langs op de praktijk. Maar juist in die drukte laten huisartsen vaak de kans om toestemming te vragen onbenut. Wij hebben nu op hun verzoek geholpen om die kans wel te verzilveren.”

D&A heeft VZVZ ondersteund bij de griepprikactie met een voorbereidend plan van aanpak en de coördinatie van de uitvoering door studenten te trainen en te ondersteunen bij de activiteiten op locatie bij de huisartsen.

Lees verder op site VZVZ