U bent hier

Ziekenhuis Rivierenland implementeert een nieuw ZIS en EPD

Met een symbolische druk op de knop heeft Ziekenhuis Rivierenland vandaag het integrale ziekenhuisinformatiesysteem en EPD HiX van ChipSoft in gebruik genomen. Hiermee zet het ziekenhuis een grote stap in de digitalisering van de zorgprocessen. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken. Ook patiënten worden middels het patiëntenportaal digitaal betrokken bij het ziekenhuis. Ongeveer een jaar geleden zijn wij als D&A gestart met de voorbereidingen op de implementatie van HiX. We hebben het ziekenhuis op alle vlakken begeleid bij de projectrealisatie. Want de implementatie van een geïntegreerd EPD is een complex en omvangrijk project met een grote impact op de zorg- en de zorgondersteunende processen. Centraal in de aanpak en ondersteuning van D&A stond dan ook een op de zorgprocessen gebaseerde programmastructuur. Zo organiseerden we een grote betrokkenheid van alle zorgprofessionals in dit verandertraject.

D&A was hierbij integraal verantwoordelijk voor de projectsturing, de aansturing en begeleiding van de functionele inrichting van HiX, het technisch project management inclusief de dataconversie en realisatie van een hondertal koppelingen

Wij hebben een gedegen aanpak ingebracht voor testen, opleiden, het transitiemanagement en het inrichten van de beheerprocessen. Tenslotte hebben we ruim aandacht besteed aan risicobeheersing met behulp van de D&A risicokaart.

Lees hieronder het persbericht: