U bent hier

EPD

Met een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) hebben zorginstellingen een krachtig instrument in handen voor registratie, procesondersteuning, innovatie en efficiencyverbetering. Hoewel het aantal EPD-aanbieders voor ziekenhuizen en revalidatie-instellingen in Nederland beperkt is, vindt binnen de pakketten veel ontwikkeling plaats. Wat betekent dit voor u? Hoe kan D&A u helpen maximaal rendement uit uw EPD te halen: in de selectie van een leverancier, bij de implementatie en bij de optimalisatie?

In andere sectoren, waaronder GGZ en de Care, zijn er juist vele leveranciers actief. Hoe kiest u uit deze veelheid een applicatie en leverancier die bij u past? Hoe leidt u de implementatie in goede banen, binnen tijd en budget? Past uw huidige EPD/ECD nog bij uw strategie en ambities of hoe haalt u meer rendement uit uw huidig systeem?

EPD selecteren

De aanschaf van een EPD vergt een forse investering. D&A helpt u de juiste keuze te maken, zowel functioneel als financieel. Wij zetten onze ervaring en opgedane kennis uit eerdere trajecten in om u te begeleiden bij het opstellen van een (functioneel) eisenpakket en een (financiële) businesscase. We begeleiden uw organisatie en de zorgprofessionals bij de selectie en zorgen voor een passend proces. Wij ondersteunen u ook in het proces van contracteren waarbij we zorg dragen voor heldere afspraken met de leverancier over scope, diensten en kosten.

EPD invoeren

De implementatie van een instellingsbreed EPD is een omvangrijk en complex proces. Ons team van ervaren specialisten loodst uw projectorganisatie hier op basis van onze gevalideerde methodiek doorheen. Met onze aanpak en door onze ervaring halen we de onzekerheid uit het implementatietraject. U doet de juiste dingen op het juiste moment tegen de juiste kosten.

D&A treedt op als onafhankelijke partner voor uw instelling, waarbij we één gemeenschappelijk doel hebben: een succesvolle implementatie en tevreden gebruikers.​

EPD optimaliseren

Uw zorgprofessionals zullen vanaf het moment van invoering de aansluiting van het EPD op hun werkprocessen willen verbeteren. Dit moet leiden naar (nog) betere en veiliger zorg binnen de kaders van richtlijnen en voorschriften. De proces- en applicatiespecialisten van D&A kunnen de gewenste vertaalslag maken van zorginhoudelijke wensen naar een passende applicatie- en procesinrichting. We leren uw EPD beheerteam om op een agile wijze kortcyclisch verbeteringen te realiseren. Het effect: tevreden gebruikers, efficiënte processen, kwalitatief betere data. Met onze hulp bent u in staat meer uit uw EPD te halen.

Wat kan D&A voor u betekenen?

D&A is marktleider in Nederland op het gebied van advies en implementatie van EPD voor ziekenhuizen en revalidatie-instellingen. We hebben een zeer uitgebreid track record met de selectie, implementatie en optimalisatie van EPDs van diverse leveranciers. D&A begeleidde meer dan dertig EPD implementaties bij zorginstellingen van driehonderd tot meer dan duizend bedden, met meerdere locaties. Onze project- en programmamanagers weten wat de succesfactoren en de mogelijke valkuilen zijn en behoeden u derhalve voor onaangename verrassingen.

Daarnaast hebben we oog voor de toegevoegde waarde van het EPD voor uw instelling: hoe kan het nieuwe EPD bijdragen aan uw digitale strategie? Hoe gaat u het EPD benutten om de (capaciteits)planning te optimaliseren. Hoe zet je het EPD in voor digitale interactie met uw patiënten en cliënten? Hoe haalt u meer waarde uit de data in uw EPD?

Bent u op zoek naar een onafhankelijke partij die u begeleidt bij de selectie en implementatie van uw EPD? Of wilt u meer rendement halen uit uw huidige EPD?  Wilt u meer inzicht wat HiX standaard content voor u betekent of heeft u behoefte aan begeleiding bij de implementatie? Voor deze vraagstukken kunt u contact opnemen met Petra Smit of Berno Reitsma.