U bent hier

Trending

31-03-2020
Door de COVID-19 crisis is er hoge druk op de IC-capaciteit ontstaan. Om alle patiënten te voorzien van adequate zorg is landelijke spreiding van patiënten inmiddels een feit.
31-03-2020
Het coronavirus vraagt veel aandacht en mankracht. Het primaire zorgproces draait al weken overuren en zorgprofessionals leven van dag tot dag. Vooruit kijken tijdens de komende weken is een uitdaging, maar cruciaal om optimale zorg te kunnen blijven verlenen.
31-03-2020
Door de COVID-19 crisis wordt de zorg voor thuiswonende cliënten en hun mantelzorgers belemmerd doordat fysiek contact beperkt moet worden. Dit stelt uw organisatie voor diverse uitdagingen in deze hectische tijd.
27-03-2020
Laagdrempelig contact houden met uw patiënten tijdens coronaDoor de Corona-crisis dient fysiek contact tussen mensen zoveel mogelijk vermeden te worden. Zorginstellingen zoeken naar oplossingen om waar mogelijk fysiek contact te vermijden, maar tevens de zorg aan haar patiënten zov
06-11-2019
Met het gebruik van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier neemt de hoeveelheid zorggerelateerde gegevens fors toe. Ook ehealth-toepassingen waarbij de patiënt – al dan niet middels devices - participeert in de dossiervoering draagt bij aan de gegevenstoename.
25-06-2019
De wereld van medische laboratoria is sterk in beweging en steeds meer afhankelijk van ICT. Het goed functioneel inrichten en beheren van uw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) is daarbij van groot belang.
10-01-2019
Olifantenpaadjes zijn de kortste routes die mensen (en olifanten) kiezen om hun doel te bereiken, ongeacht obstakels en de goede bedoelingen van planologen. Ze ontstaan vaak na een EPD implementatie door wijzigingen in de zorgprocessen.
08-01-2019
In een serie van vier blogs laat ik graag, als principal consultant bij D&A, mijn licht schijnen op het Beelden-EPD onder het motto: “koppel, integreer en deel!”
05-12-2018
In een serie van vier blogs laat Charles van Swieten, principal consultant bij D&A, zijn licht schijnen op het Beelden-EPD onder het motto: “koppel, integreer en deel!”
20-11-2018
In uw ziekenhuis hebt u ongetwijfeld uw medische beeldsystemen gedigitaliseerd. En een modern EPD geïmplementeerd. Maar is het u ook al gelukt om die systemen goed met elkaar te integreren? Dat is voor veel ziekenhuizen een flinke uitdaging.

Pagina's