U bent hier

Trending

06-11-2019
Met het gebruik van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier neemt de hoeveelheid zorggerelateerde gegevens fors toe. Ook ehealth-toepassingen waarbij de patiënt – al dan niet middels devices - participeert in de dossiervoering draagt bij aan de gegevenstoename.
25-06-2019
De wereld van medische laboratoria is sterk in beweging en steeds meer afhankelijk van ICT. Het goed functioneel inrichten en beheren van uw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) is daarbij van groot belang.
10-01-2019
Olifantenpaadjes zijn de kortste routes die mensen (en olifanten) kiezen om hun doel te bereiken, ongeacht obstakels en de goede bedoelingen van planologen. Ze ontstaan vaak na een EPD implementatie door wijzigingen in de zorgprocessen.
08-01-2019
In een serie van vier blogs laat ik graag, als principal consultant bij D&A, mijn licht schijnen op het Beelden-EPD onder het motto: “koppel, integreer en deel!”
05-12-2018
In een serie van vier blogs laat Charles van Swieten, principal consultant bij D&A, zijn licht schijnen op het Beelden-EPD onder het motto: “koppel, integreer en deel!”
20-11-2018
In uw ziekenhuis hebt u ongetwijfeld uw medische beeldsystemen gedigitaliseerd. En een modern EPD geïmplementeerd. Maar is het u ook al gelukt om die systemen goed met elkaar te integreren? Dat is voor veel ziekenhuizen een flinke uitdaging.
31-10-2018
De recent gepubliceerde VIPP GGZ regeling geeft een impuls aan de eigen regie van de patiënt, de uitwisseling van gegevens tussen patiënt en professional, het vergroten van de medicatieveiligheid en het gebruik van eHealth.
14-09-2018
Minister Bruins is er helder over, halverwege de looptijd van het programma: “Ziekenhuizen gaan VIPP deadlines halen.” Omdat het een resultaatverplichting betreft, gaat het om het daadwerk
03-07-2018
De VIPP regeling B1 is verlengd. Wilt u voor 1 december alsnog de doelstelling Medicatieverificatie VIPP behalen? D&A heeft een praktische aanpak ontwikkeld die leidt tot een hoog percentage medicatieverificatie. Hierbij kunt u kiezen uit een drietal oplossingsrichtingen.
08-05-2018
Máxima Medisch Centrum is eind 2017 met succes overgestapt van EZIS op ChipSoft HiX standaard content. Hier ging een voor de hele organisatie zeer intensief maar ook spannend traject van ruim een jaar aan vooraf. Met als finale een voorspoedige livegang zonder al te veel problemen!

Pagina's