U bent hier

Trending

06-05-2020
De werkdruk onder verpleegkundigen is groot en is door de COVID-pandemie sterk toegenomen. Met minder mensen moet meer werk worden verricht. De registratietijd verkorten en overal en altijd over de meest actuele zorginformatie kunnen beschikken is crucialer dan ooit.
21-04-2020
Na alle inspanningen voor het opschalen van de intensieve zorg en de opvang van COVID-patiënten, staan u en uw ziekenhuis voor de uitdaging om de reguliere zorg weer op te starten. Die achterstand in de zorg is niet zomaar weggewerkt.
03-04-2020
Laagdrempelig contact houden met uw patiënten tijdens coronaDoor de Corona-crisis dient fysiek contact tussen mensen zoveel mogelijk vermeden te worden. Zorginstellingen zoeken naar oplossingen om waar mogelijk fysiek contact te vermijden, maar tevens de zorg aan haar patiënten zov
02-04-2020
Door de COVID-19 crisis wordt de zorg voor thuiswonende cliënten en hun mantelzorgers belemmerd doordat fysiek contact beperkt moet worden. Dit stelt uw organisatie voor diverse uitdagingen in deze hectische tijd.
31-03-2020
Door de COVID-19 crisis is er hoge druk op de IC-capaciteit ontstaan. Om alle patiënten te voorzien van adequate zorg is landelijke spreiding van patiënten inmiddels een feit.
31-03-2020
Het coronavirus vraagt veel aandacht en mankracht. Het primaire zorgproces draait al weken overuren en zorgprofessionals leven van dag tot dag. Vooruit kijken tijdens de komende weken is een uitdaging, maar cruciaal om optimale zorg te kunnen blijven verlenen.
06-11-2019
Met het gebruik van een elektronisch patiënten- of cliëntendossier neemt de hoeveelheid zorggerelateerde gegevens fors toe. Ook ehealth-toepassingen waarbij de patiënt – al dan niet middels devices - participeert in de dossiervoering draagt bij aan de gegevenstoename.
25-06-2019
De wereld van medische laboratoria is sterk in beweging en steeds meer afhankelijk van ICT. Het goed functioneel inrichten en beheren van uw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) is daarbij van groot belang.
10-01-2019
Olifantenpaadjes zijn de kortste routes die mensen (en olifanten) kiezen om hun doel te bereiken, ongeacht obstakels en de goede bedoelingen van planologen. Ze ontstaan vaak na een EPD implementatie door wijzigingen in de zorgprocessen.
08-01-2019
In een serie van vier blogs laat ik graag, als principal consultant bij D&A, mijn licht schijnen op het Beelden-EPD onder het motto: “koppel, integreer en deel!”

Pagina's