U bent hier

Op naar duurzame innovaties in 2021!

Oké, het is een cliché maar wat een bijzonder jaar was 2020! Van “business as usual” naar een totaal andere wereld zowel binnen als buiten de zorg.

Denkt u nog wel eens terug aan de periode van voor de pandemie? Wat waren eind 2019 uw plannen voor het nieuw jaar en wat is hiervan terecht gekomen? Ik vermoed weinig. En toch zijn er meer projecten gerealiseerd en innovaties van de grond gekomen dan iemand had kunnen (of misschien wel durven?) plannen. Juist in de zorg. Belangrijkste kenmerk van al deze projecten en innovaties? Ze leveren vrijwel direct waarde op in de patiëntenzorg.

Maar wat zegt dat over uw niet gerealiseerde plannen en in het bijzonder uw data & analytics initiatieven? Het eenvoudige antwoord: weinig! In tijden van crisis is het logisch dat u prioriteit geeft aan die zaken die u NU verder helpen. Laten we ook daarom hopen dat 2021 het jaar wordt waarin er aandacht kan zijn voor de iets langere termijn omdat we de crisis langzaam achter ons laten. Bij het plan voor die langere termijn verdienen wat ons betreft uw data-initiatieven een prominente plek. En vergeet daarbij niet de o zo belangrijke randvoorwaarden als “basis op orde” en data governance. Ook dit zijn, zeker op de lange termijn, voorwaarden voor duurzame innovatie.

En als u dan toch plannen aan het maken bent, zorg er dan voor dat uw data & analytics initiatieven aansluiten bij de innovaties van 2020. Hoe mooi is het als u aan het eind van 2021 kunt concluderen dat 2020 het jaar was van opschaling en 2021 het jaar van het data gedreven verduurzamen van al die nieuwe toepassingen. Op naar een data gedreven en vooral gezond 2021!