U bent hier

EPD

Het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) is niet meer weg te denken uit de zorg. De afgelopen jaren heeft de EPD-markt zich sterk ontwikkeld. Zo zijn er twee dominante leveranciers over gebleven, maar dienen zich ook weer nieuwe toetreders aan. D&A volgt deze ontwikkelingen op de voet en kan uw instelling met kennis van zaken en praktische ervaring adviseren bij de selectie van een systeem dat het beste past bij uw organisatie en doelen. De aanschaf van een EPD is een grote investering, waarbij u niet over één nacht ijs wilt gaan. D&A adviseert bij het opstellen van de EPD business case, bij de selectie en bij de contractering. Vanuit onze implementatie ervaring weten we precies welke afspraken in het contract moeten worden geborgd.

Ook de implementatie van een instellingsbreed-EPD is een omvangrijk en complex proces. Onze ervaren programma- en projectmanagers loodsen uw projectorganisatie hier doorheen. Zij kunnen bogen op ervaring met uw leverancier van keuze, weten wat mogelijke valkuilen en succesfactoren zijn en behoeden u derhalve voor onaangename verrassingen. D&A treedt hierbij op als onafhankelijk partner voor het ziekenhuis, waarbij we één gemeenschappelijk doel hebben met elkaar, namelijk een succesvolle implementatie en tevreden gebruikers.

Na de implementatie bent u echter niet klaar, maar dan begint het pas. De zorgprofessionals worden voor de kwaliteit van hun werk sterk afhankelijk van het EPD en zullen de applicatie verder willen optimaliseren om te blijven voldoen aan richtlijnen en steeds betere en veilige zorg te kunnen verlenen. De proces- en applicatiespecialisten van D&A kunnen de vertaalslag maken van zorginhoudelijke wensen naar een passende applicatie- en procesinrichting. Als vernieuwing van het EPD dreigt vast te lopen, brengen zij een nieuwe impuls en frisse ideeën.